Waarom oud bestek kopen?Het bestek dat wij verkopen is nadrukkelijk bedoeld om te gebruiken. Af en toe hebben wij iets nieuw in doos, maar bestek is een gebruiksvoorwerp en hoort niet in een vitrine, maar op tafel. Dat neemt niet weg dat je kunt genieten van een gebruiksvoorwerp.

Kijk eens naar die bestekla en die tafel met bestek van de Hema en de Ikea. En bedenk dan dat je voor hetzelfde geld bestek van Nederlands fabrikaat kunt kopen dat karakter heeft, waar een beroemde ontwerper achter heeft gestaan, bestek dat in 1938 omgerekend 20 of 30 euro per stuk kostte, dat vaak met de hand werd gemaakt, of afgewerkt, zodat geen enkele vork ooit exact hetzelfde was.

En het kan gewoon in de vaatwasser (verzilverde bestekken en bestek met ebba-, horna-, en ivornaheften uitgezonderd, natuurlijk).

Veel van onze klanten hebben het bestek van hun ouders of grootouders geërfd en ontdekken nu dat ze ontbrekende delen, of delen die er nooit bij hebben gezeten, voor een prikkie erbij kunnen kopen. Goed idee.

Wij hebben ook een paar complete bestekken. Informeer daar eens naar, het is een bijzonder persoonlijk cadeau voor een kind dat op kamers gaat.